e-bøger

 
Skoven i Hercegovina

Sofie og Kasper møder hinanden i en moden alder og flytter sammen. Kasper har tidligere været soldat i Bosnien-Hercegovina og blev efterfølgende hårdt ramt af PTSD.

Da han møder Sofie har han dog fået det meget bedre og er i job som gymnasielærer igen. Men de uhyrlige ting, han har oplevet, vender i stigende grad tilbage, som tiden går, og udfordrer deres samliv.

Læs mere om Skoven i Hercegovina
Anmeldelse

Udgivet i 2021
Måske en ven 

Bogen handler om to drenge, Ahmed, der går i 4. klasse, Tom i 3. klasse. Tom stammer, er udenfor fællesskabet, lever i sin egen verden og har en fantasi-hund, Karry. I frikvartererne ser han på Ahmed, der bliver jagtet af de store fra 7. klasse. Han beundrer hans mod.
 Anmeldelse

Udgivet i 2021 
Det lille barn 
 
Mange af de daglige spørgsmål, I stiller jer som nybagte forældre, kan I få svar på i 'Det lille barn'. Lise Andersen har været sundhedsplejerske i mere end 30 år og har fået de spørgsmål mange gange, som besvares i bogen. Forhåbentlig kan bogen være en støtte i hverdagen med et lille barn, ikke mindst for førstegangsforældre."
 Anmeldelse
Udgivet som ebog i 2018
En rigtig ven

Aia er ti år og Kira er bedste-veninden – indtil en dag, hvor Kira pludselig vender Aia ryggen.
Aia forstår ikke, hvad der er sket.
Læs mere om En rigtig ven 
Anmeldelse 

Udgivet som ebog i 2018
Fatima

Fatima er en pige på syv år, der bor i Yemen. Hun vil så gerne i skole, men forældrene har ikke råd. Det er kun hendes brødre, der kan komme i skole. Desuden skal Fatima jo hjælpe til derhjemme.
En dag sker der noget mærkeligt: to fremmede kvinder kommer til byen! De skal arbejde på hospitalet. Fatima vil gerne i kontakt med dem.
Bogen har illustrationer af Kirsten Raagaard.
Læs mere om Fatima 
Anmeldelse 

Udgivet som ebog i 2018
Må du græde dig en sø

Romanen følger fire personer – i to ægteskaber. I det ene af ægteskaberne er manden Stig voldelig. Han er den pæne mand udadtil med et godt job. Når han kommer hjem bliver han et uhyre.
Som fortællingen skrider frem krydses sporene i de to meget forskellige ægteskaber.
Læs mere om Må du græde dig en sø 
Anmeldelse 

Udgivet som ebog i 2018
Hvor månen ligger

Astrid har arbejdet som sygeplejerske i et fjernt, muslimsk land. Hun havde en kort, hektisk affære med Joshua, før hun vendte hjem.

Efter et par år står Joshua en dag uden for hendes dør. Han er kommet til landet som politisk flygtning. De flytter sammen – men så kommer problemerne…
Læs mere om Hvor månen ligger
 
Anmeldelse 

Udgivet som ebog i 2018
Ravfinderen

Ravfinderen handler om Sidsel.
Hun er en kvinde i tresserne, der ser tilbage på sit liv. Vi følger hende fra hun er barn og står i skyggen af sin søster.
Sidsel er meget betaget af sin onkel, en betagelse og længsel, der varer hele hendes liv. Og som hæmmer hende i sit ægteskab med Carsten.
Læs mere om Ravfinderen 
Anmeldelse 
Nanna - et andet liv

Nanna er født med en kromosomdefekt. Det betyder, at hun aldrig vil blive som andre.
Bogen er blevet til ved samtaler med Nanna og hendes mor og er altså en biografisk roman. Den handler om både det gode og det svære i Nannas liv.

Læs mere om Nanna 
Anmeldelse 
Udgivet som e-bog i 2018
Den sommer i Peshawar
 
En bydelsmor er en kvinde, der hjælper andre kvinder fra samme land som hun selv med at begå sig i Danmark.
5 bydelsmødre har fortalt om deres liv, inden de kom til Danmark. Det er barske fortællinger, de har oplevet ting, som man ikke i sin vildeste fantasi kan forestille sig. Bogen giver et unikt indblik i, hvad der får folk til at forlade det, de kender og holder af.
Kvinderne er kommet igennem det og har endda overskud til at hjælpe andre kvinder, der slår sig ned i Danmark.

Læs mere om Den sommer i Peshawar
 
Anmeldelse 

Udgivet som e-bog i 2018
En ond skygge
 
Andreas er ti år og har det o.k. i klassen, indtil der kommer en ny dreng, Kasper. Kasper kan ikke lide Andreas, og han bliver offer for mobning. 
 
Anmeldelse 
Udgivet som e-bog i 2017
Slanger i græsset
Bogen har to spor: Joli en ung kvinde, der arbejder i en flygtningelejr – og hendes far, der er hjemme og som venter på hendes breve.
Ude i lejren knytter Joli sig til en dreng, der er forældreløs. Da faren bliver syg, tager Joli hjem og besøger ham. Men hun må af sted igen…
Læs mere om Slanger i græsset
Anmeldelse 

Udgivet som e-bog i  2017
Mirzas lys
Mirza er gravid og undrer sig over alt det, der sker med hende.
”Min mave bliver større og større. Når jeg lægger hånden på maven, får den et lille puf. Jeg tror, det er de bitte små fødder….
Ahmed vender sig, og der lyder et par dybe snorkelyde…”
Mirza savner at kunne gå ind til nabokonerne og få en kop te og en snak. Det ville hun kunne have gjort derhjemme. Og hun savner sin familie - at fortælle dem om det, der sker, at spørge om tusind ting og få gode råd til den lille.
 
Egnet til sprogskoler (læse-let)
 
 
 
Anmeldelse 

Udgivet som e-bog i  2016;
Uummat
 
Hvordan kan det være, at børn, der har oplevet svære svigt i barndommen alligevel kan klare et voksenliv? Findes der en særlig grønlandsk råstyrke?
I bogen fortæller ti tidligere beboere på Børnehjemmet Uummannaq om deres svære liv og opvækst og om, hvordan de har det i dag. De ti fortællinger forankes i betragtninger omkring børnehjemmets særlige forhold, struktur, pædagogik og mærkesager.
 
 
;
Anmeldelse  
 
Udgivet som e-bog i 2015
Isblomster
 
De sytten noveller tager ofte afsæt i et konkret intermezzo, der kan være banalt eller fatalt, og kredser med det som udgangspunkt om et individs mere eller mindre fremmedgjorte forhold til sin omverden.

Sammenstødet mellem stærke følelser og blikstille overflade giver sig udslag i en koncentreret stemning. 
Anmeldelse 

Udgivet som e-bog i 2013 
Den tynde luft

I ’Den tynde luft’ følger vi et rejseselskab, der tager til Peru. Den lidt tilbagetrukne Freja bliver efterhånden udelukket af gruppen. Jesper rejser også alene. Det er hos ham, hun søger trøst og omsorg efter et brutalt overfald på turistbussen.
Hjemme i Danmark venter Jespers kone Sigrid.I romanen bliver der fokuseret på de valg, de tre personer træffer gennem livet. 
Anmeldelse 
 
Udgivet som e-bog i 2014
F for Fatima
 
Fatima bor i en bjerglandsby i Yemen og vil gerne gå i skole. Men det er dyrt, og familien har kun råd til at sende hendes brødre. Fatima finder dog en udvej… hun får lov at gøre rent på sygehuset og kan derved tjene lidt til hjælp til skolegangen.

Undervejs oplever Fatima mange ting i sit liv, bl.a. det nyfødte barn, der er blevet lagt i nogle buske. Og hun oplever venskabet med den mærkelige kvinde fra Danmark, der er sygeplejerske på sygehuset.

Pigeliv i Yemen er meget anderledes end det i Danmark. Men der er også ligheder, for eksempel forelskelse, jalousi, venskab… 
Anmeldelse 
Udgivet som e-bog i 2014
En særlig sommer
 
er små noveller der giver et indblik i nogle af de mange spil, vi spiller for os selv og med hinanden. Det er store og små dilemmaer, som livet byder på.

De sidste to noveller bl.a. titelnovellen er længere. I 'En særlig sommer' er en kvinde midtvejs i livet, og hvor hverdagen er blevet alt for ensformig sker der ting i hendes liv, som forandrer det. 
Anmeldelse 
Udgivet som e-bog i 2014
Født under stjernerne 

Født under stjernerne er en autentisk roman om en kvinde i Kurdistan. Hun og hendes familie flygter fra Saddam Husseins styre – op i bjergene hvor hun bl.a. føder sine børn. Der er dage med sult, frygt for at blive forfulgt af Saddams soldater, bombninger – og i det hele taget et kig ind  en verden, ingen af os kender ret meget til.
Anmeldelse 
Udgivet som e-bog i 2014
Alabadoster
 
er en lille, sprød fortælling, der handler om Johan, en ældre mand, der bor sammen med sin voksne datter Signe. Signe er psykisk syg og synger Alabadoster, når hun får det dårligt. Johan lever meget i minderne om dengang, konen levede. Han opdager derfor ikke, at Signe får det dårligere. Indtil en dag, han kommer hjem... 
Anmeldelse 


 

 


 

 

 
Lise Andersen | Bryggervænget 7, 9430 Vadum  | Tlf.: 2243 2450